Celu deceniju ista slika na Slanoj bari: Vojvodina overila 10. titulu

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.05.22. | 19:51

Novosađani bez konkurencije u Srbiji...

Devet godina uzastopno ista slika stiže iz Novog Sada: Rukometaši Vojvodine stigli su do jubilarne 10. šampionske titule, pa će od naredne sezone zakačiti zvezdicu iznad klupskog grba. Izabranici Borisa Rojevića večeras su pred svojom publikom rutinski savladali ekipu Radničkog iz Kragujevca - 31:15 (16:9) i tako matematički, tri kola pre kraja, obezbedili novu šampionsku krunu.

Lale su i ove sezone pokazale da su ubedljivo najdominantniji tim u Srbiji i da nemaju ravnopravnog konkurenta u borbi za tron. Četa Borisa Rojevića tokom cele sezone bila je nadmoćna. U ligi su upisali samo jedan poraz (od Crvene zvezde u Šumicama), a Novosađani su na dobrom putu da ponove prošlogodišnji učinak, kada su plej-of završili sa svih 14 pobeda.

Izabrane vesti

Najefikasniji u timu Lala bili su Luka Rogan i Aleksa Klajić koji su postigli po šest golova, dok je u ekipi Radničkog najbolji bio Miloš Barudžić sa pet pogodaka. Golman Voše Svetislav Verkić proglašen je za igrača utakmice, a zabeležio je 15 intervencija.

Na samom startu Voša je stekla zalihu od tri, četiri gola razlike. Nisu uspevali gosti iz Kragujevca da se značajnije približe ni u jednom momentu. Nakon sadržajnih 14 minuta igre, celih pet minuta čekalo se na gol. U tom periodu obe ekipe loše su organizovale napade. Ipak, u nastavku Voša je igrala još snažniju odbranu, a Verkić zabeležio nekoliko intervencija. Pojačali su znatno domaći ritam i uspeli da prvi put do „plus pet“ dođu u 22. minutu – 11:6. Raspucao se Bojan Rađenović koji je realizovao nekoliko kontranapada, a pogađali su i Ocvirk i Rogan, koji je u svih pet navrata bio siguran sa sedam metara. U poslednjim trenucima prvog dela igre Novosađani su stigli na nedostižnih sedam golova prednosti. Posle prvih 30 minuta bilo je 16:9 za Staru damu.

Samo šest minuta u nastavku bilo je dovoljno Lalama da pobegnu na dvocifrenu prednost – 20:10. Nekoliko fantastičnih intervencija zabeležio je kapiten Verkić, čime je zaradio velike aplauze sa tribina. Razigrao se u domaćem timu Aleksa Kljajić, koji je pogađao uglavnom nakon kontranapada, a vezao je četiri pogotka u prvih deset minuta drugog poluvremena. Domaći su posle toga apsolutno gospodarili terenom, prednost je samo rasla. Gosti su delovali inferiorno i mnogo se mučili da pronađu put do gola. Tri minuta pre kraja srpski šampion stigao je i do ogromnih 15 razlike – 30:15, čime je ostao na maksimalnom učinku tri kola pre kraja plej-ofa.

Na kraju sa Slane bare čuje se popularna pesma „ćiribu, ćiriba“, a okačen je i transparent „Vojvodina – čistka desetka. Ćiribu, ćiriba... deseta titula“.

Danak velikih problema sa povredama tokom sezone Novosađani su platili u finalu Kupa (poraženi od Metaloplastike), ali ono što je najvažnije nova titula stiže u klupske vitrine Vojvodine. Pored toga, kao slika uspešne sezone tu je i trofej Svesrpskog kupa, koji su Novosađani osvojili krajem prošle godine.

PIŠE: Aleksandar Milošević


tagovi

RK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara